Latitude output upset by wimmera

Maplorer for WinCE GPS and other moving map software

Latitude output upset by wimmera

Postby guest » Fri Jul 12, 2013 2:57 pm

Hi and thanks for Maplorer

Now I am way over my head with this GIS stuff but I'll do my best to explain.

I have Maplorer loaded on a ALDI - Go Cruise probaly the same as the earlier post from detlef.

The problem is the map keeps jumping away from my position with inconsitant toggling back to my position.

Having looked at the NMEA output it is inconsitantly alternating between a negitive Latitude (S) and a positive Latitude (S).

Neg Latitude correspondes to a GPGGA output.
Pos Latitude correspondes to a GPRMC output.

I can't be sure which one gives the correct output on the screen for my position -36.0 Latitude.

My details

Maplorer Version 2.3
Chinese GPS Go Cruise
Windows CE 6.0

Port 7
Baud Rate 4800
Byte Size 8
Stop Bits 0
Parity 0

Location Australia
I also have Oziexplorer working correctly on this GPS


Any suggestions

Thanking you
wimmera
guest
 
Posts: 36
Joined: Fri Jul 12, 2013 8:45 am

Re: Latitude output upset by wimmera

Postby guest » Fri Jul 12, 2013 2:58 pm

This problem has now been fixed.

The issue was only relevant to those of us living south of the equater.

Any way I am one happy customer :)

Thanks Again
wimmera
guest
 
Posts: 36
Joined: Fri Jul 12, 2013 8:45 am


Return to Moving map software for GPS systems and cell phones

Who is online

Users browsing this forum: Google Adsense [Bot] and 2 guests